Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از فوت خبرنگار راوی حماسه شهید فهمیده خبرنگار بی بی سی فارسی سعی کرد این حماسه را مخدوش کند.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز 17 آبانماه «حمید هوشنگی» از روزنامه‌نگاران پیشکسوت و معاون پیشین خبر ایرنا از دنیا رفت. وی راوی حماسه «شهید فهمیده» بود. اما بعد از درگذشت وی از زبان فردی که دیگر از دنیا رفته است و نمی تواند خبری را تایید یا تکذیب کنند، موضوع حماسه شهید فهمیده زیر سئوال رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با نگاهی به اینکه چه کسانی سعی کردند این حماسه را در نزد مردم دروغ جلوه دهند، به «نگین شیرآقایی» مجری شبکه بی بی سی فارسی می رسیم.

مجری بی بی سی با اعلام درگذشت این روزنامه نگار در توئیتی مدعی شد که «یکبار با مرحوم هوشنگی مصاحبه داشته است و وی در پشت صحنه حرف خیلی مهی زده که هیچ وقت از ترس جونش راضی نشد جلوی دوربین ضبطش کنه. واقعیت پشت داستان حسین فهمیده. امیدوارم جایی سندی از خودش به جای گذاشته باشد.»

یعنی خبرنگاری که مدعی است در یک رسانه حرفه ای مشغول است و بایستی اطلاعات را با سند ارائه کند، بدون ارائه سند متقن آرزو می کند که جایی سندی از ادعای خود پیدا شود.

اما برخی که عنادشان با موضوع دفاع مقدس و ارزشهای انقلاب اسلامی مشخص است بدون اینکه عنوان کنند که خبرنگار بی بی سی فارسی اصلا سندی برای این ادعای پوچ خود ارائه نکرده بیان کردند که خبرنگار بی بی سی چنین ادعایی کرده و سعی کردند آنرا سند گفته های خود قرار دهند. با این مبنای دروغ حتی حماسه شهید فهمیده هم «افسانه» خوانده و در فضای مجازی به آن پرو بال داده شد.

این موضوع در رسانه‌ها منتشر شد تا جایی که فرد شناخته شده ای مانند «حسین دهباشی» مشاور تبلیغاتی حسن روحانی در انتخابات سال 92 که در شبکه های اجتماعی حضور فعالی دارد، در مطلبی نسبت به اتفاقاتی که درباره شهید فهمیده مطرح شده، با شک و تردید، نوشت: «دونکته: ۱. در اصل جان‌فشانی و شهادت حسین فهمیده کمترین تردیدی نیست. چنانکه در حضور قهرمانانه و فداکاری ده‌ها هزار رزمنده دانش‌آموز و داوطلب دیگر. ۲. نارنجک به تانک آسیب نمی‌زند. این بخش از روایت شهادت آن بزرگوار محل بحث بوده و احتمالا حاصل نیاز تبلیغاتی ایام جنگ است.»

این درحالی است که پیشتر همین موضوع به عنوان سئوالی مطرح شده بود و «مجید فهمیده»، برادر شهید حسین فهمیده درباره این موضوع توضیح داده بود.

به گفته فهمیده، حسین پس از شنیدن خاصیت این تانک‌ها از زبان فرمانده خود و این امر که ضعف این تانک‌ها در زنجیر آنهاست، اقدام به جمع‌آوری نارنجک‌ها می‌کند و خود را به سر دسته این تانک‌ها می‌رساند.

وی افزود: «حسین برای اینکه نارنجک‌ها را دقیقا به زنجیر تانک‌ها برساند باید خود نیز به زیر تانک می‌رفته است و این پاسخ سئوال خیلی‌هاست که می‌پرسند دلیل رفتن حسین به زیر تانک‌ چه بوده است چرا که در غیر این صورت تانک متوقف نمی‌شد.»

به هر جهت در ماجرای شبهه ایجاد کردن برای موضوعات مهم دفاع مقدس دو مسئله مهم مطرح است.

شبهه سازی از سوی رسانه های ضد انقلاب همچون بی بی سی فارسی وجود دارد. خصوصا اینکه کارویژه این رسانه‌ها موضوع شبهه افکنی است. شبهه افکنی کار ساده ای است و پاسخ به آن تخصص و دانش عمیق می خواهد و از سوی دیگر مخاطبان نیز باید با سعه صدر و همچنین به دنبال واقعیت باشند تا شبهه اثرگذاری اش را از دست بدهد. نکته دیگر آنکه حرفه خبرنگاری ایجاب می کند که افراد سند واقعی ارائه دهند. اینکه پس از مرگ فردی ادعایی درباره او صورت بگیرد چندان محل اعتنا نیست تا اینکه سند متقنی درباره آن ارائه شود. سالهای دفاع مقدس پر است از رشادتهای شهدا و رزمندگان جنگ که این موارد در کتاب ها و فیلم های آن دوران ثبت و ضبط شده است. «روایت فتح» اثر شهید آوینی یکی از مهمترین این موارد است وحتی افرادی که در این زمینه عمیق شده اند و به کارشناس دفاع مقدس بدل شده‌اند از اسناد مختلفی برای ارائه ادعای خود استفاده می کنند که اسناد مختلف و در تداخل و پوشش دهنده هم هستند که حماسه شهید فهمیده یکی از این موارد است.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۵۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت ۲ شهید دوران دفاع مقدس در البرز شناسایی شد

سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز گفت: پیکر شهیدان دوران دفاع مقدس «محمدرضا غضبان احمدی» و «جهانگیر بیات» شناسایی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج دانش کهن  ظهر امروز در جمع خبرنگاران  با گرامی داشت یاد و خاطر شهدا گفت: پیکر دو شهید دوران دفاع مقدس «محمدرضا غضبان احمدی» و «جهانگیر بیات» پس از سال ها دوری از وطن، تفحص، شناسایی و با همکاری امور ایثارگران سپاه و متولیان امر، مراتب شناسایی پیکر مطهر به خانواده معظم شهید اطلاع‌رسانی شد.

سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز افزود: پیکر شهید «محمدرضا غضبان احمدی» روز جمعه مورخ 14 اردیبهشت ماه پس از اقامه نماز جمعه مهرشهر از مصلی مهرشهر تشییع و در گلزار شهدای امام زاده طاهر(ع) به خاک سپرده خواهد شد و شهید «جهانگیر بیات» روز شنبه 15 اردیبهشت ماه مصادف با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) از ساعت 10 از میدان نماز ماهدشت تشییع و در گلزار شهدای بی بی سکینه به خاک سپرده خواهد شد.

نیاز 290 همتی برای حل مشکلات خانواده ایثارگران انتصاب سرپرست اداره کل بنیاد شهید استان البرز

گفتنی است شهید «جهانگیر بیات» متولد یکم مهرماه سال 1342، بیست و یکم بهمن ماه سال 1361 در عملیات والفجر مقدماتی در فکه و  شهید «محمدرضا غضبان احمدی» متولد چهارم اردیبهشت ماه سال 1343، یکم مهرماه سال 1359 در عملیات تک دشمن در جاده خرمشهر به درجه رفیع شهادت نائل‌آمدند و سال‌ها پیکر مطهرشان جاویدالاثر بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • پیکر مطهر ۲ شهید دفاع مقدس پس از ۴۰ سال تفحص شد
  • هویت ۲ شهید دوران دفاع مقدس در البرز شناسایی شد
  • پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه تفحص شد
  • تغییر در میزبانی استان کرمان از شهدای گمنام
  • پیکر شهید جاویدالاثر ایلامی پس از ۴۱ سال شناسایی شد
  • شناسایی پیکر شهید جاوید الاثر ایلامی پس از ۴۱ سال
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد
  • کشف پیکر مطهر ۸ شهید دوران دفاع مقدس در شلمچه +فیلم
  • حماسه‌سازی رزمندگان باعث ناکامی دشمن در جنگ تحمیلی شد