Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، امروز همزمان است با سالروز شهادت شهید محمد حسین فهمیده است؛ نوجوانی که در ۱۳ سالگی با مقاومت جلوی تانک های دشمن، حماسه شد. چندی پیش کتاب «شهیدان فهمیده» نوشته ابوطالب حافظی به زبان انگلیسی و با ترجمه روح الله مالمیر رونمایی شد. کتابی که به معرفی ۴۳ شهید دانش آموز می پردازد و نویسنده اش در پی پاس به این سوال است که چه چیز در زندگی این شهدا می توان یافت که رشد و بلوغ فکری آنها را در عرصه مقاومت و شهادت نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوطالب حافظی که ۳۵ سال است در آموزش و پرورش مشغول به فعالیت است. کارش را از کردستان آغاز کرد و در آن استان ریاست آموزش و پرورش منطقه را به عهده داشت و ۱۲ سال است که در حوزه ستادی فعال است و مدتی نیز مدیر مدرسه دارالفنون بوده است. وی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که هدف اصلیتان از نگارش این کتاب چه بود گفت: یکی از اهداف من رسیدن به این پرسش بود که آیا این نوجوانان در بحث های هیجانی رفتند و چنان رشادت هایی را آفریدند یا رفتار آنها از یک رشد و بلوغی سرچشمه می گیرد و اگر اینطور است این رشد برآیند چه فرایندی بوده است. برای همین به سراغ خانواده شهدا رفتم و با آنها گفتگو کردم تا شهدای نوجوان را بهتر بشناسم.

وی با بیان اینکه این کتاب ۴ قسمت دارد، بیان کرد: فصل اول درباره شهید فهمیده است که به تفصیل درباره این شهید نوشته ام. فصل دوم به معرفی ۳۲ (شهید نوجوان) از تمام استان‌های کشور می‌پردازد و فصل سوم درباره ۱۱ شهید شاخص دانش‌آموز است و فصل آخر به تصاویر تأثیرگذار از زندگی این شهدا اختصاص دارد.

حافظی درباره اینکه شهید فهمیده را چگونه یافتید، گفت: من زندگینامه شهید فهمیده را به دقت مطالعه کردم. خمیرمایه رفتارهای بالغانه و شهادت طلبی او باز می گردد به دوران ابتدایی که در قم دبستانی می رفت که معلمشان یک روحانی بود. خانواده اش می گویند رشد او مدیون تلاش و تربیت معلم روحانی بوده است. در واقع شالوده اصلی شخصیت او همان زمان شکل گرفته بود. با وجود سن کم و اینکه می دانست داشتن اعلامیه امام جرم است اما آنها را از تهران می آورد و از رویشان دست نویس می کرد و پخش می کرد. در واقع او جدا از جریان انقلاب نبود.

وی اظهار کرد: وقتی حضرت امام به ایران آمدند با آنکه طحالش پاره شده بود و در بیمارستان بود، دوام نیاورد و آمد به تهران تا امام را ببیند و روحیه تازه کند. ۱۴ بهمن موتور برادرش را می گیرد و خودش را به تهران می رساند و حتی مدتی هم خانواده از او خبر نداشتند. آمد و رفت با انقلابیون پشتوانه تربیتی او و رساندنش به پختگی بود.

وی در پایان بیان کرد: من فکر می کنم دستاوردهای جنگ و حماسه ها و ارزش های فراوانی که در دل خود دارد برای نسل ۴ و ۵ ما خوب تبیین نشده است. اگر بتوانیم این رشادت ها را در قالب کتاب، فیلم، سریال نشان دهیم و الگوی نوجوانان کنیم، در این فضایی که به شدت از طرف دشمن مسموم شده است می تواند مفید باشد. دشمن به دنبال آسیب جدی به نسل جدید ماست و ما باید با داشته هایمان به مبارزه با آن برویم.

شناسایی، حفظ و احیای ارزش های حماسه سازان شهید انقلاب اسلامی به ویژه در دوره دفاع مقدس از مسئولیت های بزرگ نسل حاضر است. در این میان نقش بی بدیل فرهنگیان و دانش آموزان در عرصه های نبرد، مثال زدنی است. تقدیم ۵ هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش آموز شهید خود گواهی بر این مدعاست.

طول زندگی شهیدان فهمیده زیاد نبود ولی عرض زندگی آنها بسیار با برکت و تاثیر گذار بوده است. و معمولا در عرض زندگی است که اندازه انسانیت افراد و تاثیرگذاری آن ها در فرایند کمال بخشی انسانی مشخص می شود. 

در این کتاب از هر استان یک شهید دانش آموز معرفی شده است که این شهیدان عبارتند از :

استان آذربایجان شرقی: شهید پیغام ایوب

آذربایجان غربی: شهید مهدی( جبار) مارکانی زاده

اردبیل: شهید مرحمت بالازداده

اصفهان: شهید مهرداد عزیرالهی

البرز: شهید محمد حسین فهمیده

ایلام: شهید علی جزایه

بوشهر: شهید حسین صافی

شهر تهران: شهید محمود مهاجر

شهرستان های تهران: شهید وحید قمی

چهارمحال و بختیاری: شهید ظفر خالدی

خراسان جنوبی: شهید حسین کرامی

خراسان رضوی: شهید پرویز اژدو

خراسان شمالی: شهید ابراهیم محمدی

خوزستان: شهید سهام خیام

زنجان: شهید اسماعیل رستمی

سمنان: شهید بهروز بهروزی

سیستان و بلوچستان: شهید ابوالفضل محمد قاسمی

فارس: شهید حیدر شهیدی

قزوین: شهید علی واعظی فرد

قم: شهید حسن مالکی نژاد

کردستان: شهید یداله محمدی

کرمان: شهید علی عرب

کرمانشاه: شهید سیروس جمالی

کهگیلویه و بویراحمد: شهید ملک عوض پور

گلستان: شهید احمد روشنی یساقی

گیلان: شهید مجید آزاد خمامی

لرستان: شهید سید محمد تقی مرادیانی

مازندران: شهید حسن رضا خرسندی

مرکزی: شهید سعید ادب جو

هرمزگان: شهید شهاب خدمتکاری

همدان: شهید شمس اله شیرخانی

یزد: شهید محمد حسین ذوالفقاری

همچنین در بخش دیگری از کتاب به زندگی و معرفی شهدای زیر پرداخته شده است: 

شهید رضا سلیمانی ابهری/شهید حسینعلی عالی/ شهید احمدرضا عباسی/ شهیده شهناز محمدی زاده/ شهیده زینب کمالی/ شهیده ایران قربانی/ شهیده سپیده طاهر هاشمی/ شهید بهنام محمدی/ شهیده ناهید فاتحی کرچوی/ شهیده محبوبه اشتیانی 

کد خبر 4757393 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش شهدای دانش آموز شهید حسین فهمیده بسیج دانش آموزی اربعین 98 شهرداری تهران اربعین حسینی وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قوه قضاییه شهر تهران پلیس راهور نیروی انتظامی سازمان تامین اجتماعی کمیته امداد امام خمینی شبنم نعمت زاده آبگرفتگی معابر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین «زنگ سپاس معلم» در مشهد برگزار شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از اداره روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت طی آیین زنگ سپاس معلم که در هنرستان کار و دانش جمال نصیرزاده مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این موجب افتخار است که در این مدرسه حضور پیدا کنم و یادی کنیم از همه کسانی که در گذشته هم مشغول تعلیم بودند، هم معلمانی که مشغول تلاش بودند و تمام کسانی که در اینجا علم آموختند.

استاندار خراسان رضوی افزود: هفته گرامیداشت معلم را محضر معلمان عزیز تبریک می‌گویم و از تلاش‌ها و زحمات آنان در نقاط مختلف استان، صمیمانه قدردانی می‌کنم. 

وی با اشاره به خاطرات دوران تحصیل خود تصریح کرد: از سال ۵۴ تا سال ۵۸ در همین مدرسه و در رشته علوم تجربی تحصیل می‌کردم. بر این اساس سال ۵۶ در همین مدرسه با انقلاب آشنا شدم. 

نظری ادامه داد: تعداد شهدایی که این مدرسه تقدیم انقلاب کرده است را نمی‌توان دقیق گفت اما یکی از شهدای انقلاب در این مدرسه شهید جهانگیر نارنجی است که ما در یک میز با یکدیگر مشغول تحصیل بودیم و ایشان با توجه به فعالیت‌هایی که داشت و رفاقت صورت گرفته، موجب آشنایی بیشتر من با انقلاب شد.

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: بعد از انقلاب شهید نارنجی وارد جهاد شد و در دفاع مقدس هم نهایتا به شهادت رسید. باید گفت انشاء‌هایی که این شهید بزرگوار در این مدرسه می‌خواند فوق العاده موثر در شکل‌گیری فکر و نگاه دانش‌آموزان بود.

وی با بیان اینکه اوایل مهر سال ۵۷ در محوطه این مدرسه شعارهای انقلابی آغاز شد، یادآور شد: پس از تعطیلی کلاس‌ها و مدرسه، راهپیمایی‌های انقلابی آغاز گردید که نهایتا منجر به پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی شد.

نظری خطاب به دانش‌آموزان اظهار کرد: شما دانش آموزان با توجه به خون‌های با برکت شهدای انقلاب اسلامی، این مسیر را ادامه خواهید داد و برخلاف سخنان معاندین و دشمنان این ملت؛ مسیر انقلاب اسلامی در حال طی شدن است و قله‌های افتخار را در همه ابعاد ان‌شاءالله طی خواهیم کرد.‌ همچنین مشکلات و مسائل اقتصادی با استحکام پایه‌های علمی و مباحث زیرساختی حل خواهد شد و شاهد خواهیم بود که گذشته افتخار آمیز این ملت، مردم و این معلمان عزیز به آینده منور ختم خواهد شد. لذا این امر موجب افتخار ایران اسلامی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ادای احترام معلمان و دانش آموزان قم به شهید آیت‌الله مطهری
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • تحولات جامعه به دست معلمان رقم می‌خورد
  • معلمان تربیت کنندگان آینده سازان کشورند
  • آیین «زنگ سپاس معلم» در مشهد برگزار شد
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مشهد
  • سفری به دنیای توپولوژی
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ضرورت انجام کارهای فرهنگی در حوزه دانش آموزی
  • آموزش دانش‌آموزان سیل‌زده در مکان‌های عمومی